Pridať recept

Jahodový topping

5
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
jahody
1 liter
vriaca voda
500 g
cukor
1 balíček
Kyselina citrónová Dr.Oetker
1 balíček
Želírovací cukor Super Dr Oetker

postup

1.
Očistené a nakrájané jahody zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Cez sitko precedíme do väčšieho hrnca a zvyšnú šťavu z jahôd vytlačíme.
 
2.
Do jahodovej šťavy pridáme cukor, kyselinu citrónovú a Super želírovací cukor 3:1 a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne, za stáleho miešania, minimálne 5 minút povaríme.
3.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Uchovávame v chlade!
4.
Tip: Jahodový topping obsahuje 42% jahôd. Výborne sa hodí ako omáčka na vanilkovú zmrzlinu alebo na puding. Ak šťava vo fľaši zhustne, pred podávaním pretrasieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.