Pridať recept

Slaná kapustová štrúdľa

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto
1 ks
kapusta biela hlávková
1 ks
biela cibuľa
150 g
oravská slanina
1 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
olej
trochu
celá rasca

postup

1.
Na oleji speníme cibuľu a pridáme na jemno nakrájanú bielu kapustu, posolíme, pridáme rascu a podlejeme vodou. Vody dáme len toľko, aby bola kapusta zakrytá.
 
2.
Medzitým si vyškvaríme slaninu a potom ju zamiešame do kapusty a necháme úplne vychladnúť.
3.
Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme na pomúčenej doske a naplníme polovicou kapusty. Rovnako postupujeme aj s druhým cestom.
4.
Dáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 30 min. pri 180 stupňoch.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať