Slaná kapustová štrúdľa
24
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
lístkové cesto
1
ks
kapusta biela hlávková
1
ks
biela cibuľa
150
g
oravská slanina
1
ks
vajce
trochu
soľ
trochu
olej
trochu
celá rasca
postup
1.
Na oleji speníme cibuľu a pridáme na jemno nakrájanú bielu kapustu, posolíme, pridáme rascu a podlejeme vodou. Vody dáme len toľko, aby bola kapusta zakrytá.
2.
Medzitým si vyškvaríme slaninu a potom ju zamiešame do kapusty a necháme úplne vychladnúť.
3.
Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme na pomúčenej doske a naplníme polovicou kapusty. Rovnako postupujeme aj s druhým cestom.
4.
Dáme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme 30 min. pri 180 stupňoch.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.