Bôčiková roláda
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčový bôčik
trochu
soľ
trochu
hladká múka
Plnka
150
g
saláma
100
g
šampiňóny
100
g
údený syr
2
ks
vajce
1
ks
červená paprika
trochu
sladká smotana
trochu
soľ
podľa chuti
korenie
3
PL
masť
1
ks
cibuľa
postup
1.
Na lyžici masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na rezance pokrájanú salámu, očistené a pokrájané šampiňóny a na kocky nakrájaný syr.
2.
O chvíľku pridáme asi 3 PL smotany, pokrájanú červenú papriku na kocky, podusíme a zmes zahustíme vajíčkami. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
3.
Bôčik rozkrojíme na plát, ľahko osolíme, potrieme náplňou, zrolujeme a zošijeme alebo spojíme ihlicami.
4.
Na pekáči rozohrejeme 1 až 2 PL masti, vložíme naplnený bôčik, zo všetkých strán ho opečieme, podlejeme naberačkou vody a za občasného polievania výpekom a podlievaním vodou a obracania ho upečieme dozlata.
5.
Podávame nakrájaný na plátky so zemiakovou kašou alebo tiež studený so šalátom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.