Pridať recept

Bôčiková roláda

ingrediencie

1 kg
bravčový bôčik
trochu
soľ
trochu
hladká múka

Plnka

150 g
saláma
100 g
šampiňóny
100 g
údený syr
2 ks
vajce
1 ks
červená paprika
trochu
sladká smotana
trochu
soľ
podľa chuti
korenie
3 PL
masť
1 ks
cibuľa

postup

1.
Na lyžici masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na rezance pokrájanú salámu, očistené a pokrájané šampiňóny a na kocky nakrájaný syr.
 
2.
O chvíľku pridáme asi 3 PL smotany, pokrájanú červenú papriku na kocky, podusíme a zmes zahustíme vajíčkami. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
3.
Bôčik rozkrojíme na plát, ľahko osolíme, potrieme náplňou, zrolujeme a zošijeme alebo spojíme ihlicami.
4.
Na pekáči rozohrejeme 1 až 2 PL masti, vložíme naplnený bôčik, zo všetkých strán ho opečieme, podlejeme naberačkou vody a za občasného polievania výpekom a podlievaním vodou a obracania ho upečieme dozlata.
5.
Podávame nakrájaný na plátky so zemiakovou kašou alebo tiež studený so šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Slávnostné mäsové rolády
Slávnostné mäsové rolády plné PREKVAPENIA miznú zo stola ako prvé, nebudete stíhať dokladať
Výborné mäsové rolády ako stvorené na sviatočný stôl. Vybrali sme pre vás chutné recepty, z ktorých si vyberie každý.
Masová roláda
Mäsové rolády v jarnom štýle: Teplé na sviatočný obed, studené na obložené misy
Hľadáte ideálne jedlo na sviatočný stôl? V tom prípade si vyberte mäsovú roládu. Podávajte ju teplú ako...
Video: Kuracia roláda podľa šéfkuchára
Dobruchut.sk a šéfkuchár Roman Pekný pre vás pripravili sériu videonávodov. V tomto dieli si ukážeme ako sa...