Česká sekaná pečienka
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
bravčový bôčik
2
ks
vajce
250
g
hovädzie mäso
50
g
slanina
podľa chuti
soľ
2
ks
rožok
trochu
mlieko
1/2
KL
mletá rasca
1/2
KL
korenie
1/2
KL
sladká mletá paprika
3
strúčiky
cesnaku
1
štipka
majoránka
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
1
PL
masť na pečenie
postup
1.
Očistené mäso dvakrát zomelieme, vložíme do misky, osolíme, pridáme všetky korenia, vajíčka, rozmočené rožky, nastrúhaný cesnak, na kocky nakrájanú slaninu, nadrobno nakrájanú cibuľu, zmes zaprášime múkou a rukami dôkladne prepracujeme. Pokiaľ bude treba zahustíme troškou strúhanky.
2.
Zo zmesi vytvarujeme šišku, ktorú vložíme na rozpálenú masť do pekáča a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre.
3.
Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.