Veľkonočná hlavička z vysočiny
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
údené mäso
3/4
ks
sendvič
1
šálka
mäsový vývar
1
zväzok
petržlen
2
stonky
žíhľava
trochu
pažitka
6
ks
vajce
1/2
šálka
mlieko
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa chuti
bravčová masť na vymastenie pekáča
postup
1.
Údené mäso uvaríme vo vode, vyberieme ho, necháme vychladnúť a nakrájame na kocky.
2.
Sendvič nakrájame na plátky a prelejeme ho vývarom, v ktorom sa varilo mäso a necháme pekne nasiaknuť.
3.
Pridáme nakrájané mäso a nadrobno nakrájané bylinky, žihľavu vopred sparíme. Vmiešame žĺtky rozšľahané v troške mlieka, osolíme, okoreníme a odľahčíme vyšľahaným snehom z bielkov.
4.
Pekáč vymastíme poriadne masťou, vložíme doň dobre premiešanú zmes, uhladíme a dáme do predhriatej rúry a pomaly asi hodinu pečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.