Bohémky
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
bielok
150
g
cukor práškový
120
g
pražené orechy
70
g
čokoláda
50
g
krupicová múka
PLNKA
1
ks
vajce
20
g
kakao
180
g
práškový cukor
250
g
maslo
postup
1.
Oriešky opražíme, olúpeme a zomelieme. Z bielkov ušľaháme sneh, potom pridáme cukor došľaháme. Potom doň zamiešame múku a postrúhanú čokoládu.
2.
Cesto rozotrieme natenko na dva vymastené a múkou vysypané plechy a upečieme. Ešte teplé nožom podoberieme, vyklopíme na lopár, prekrojíme na polovicu. Jednotlivé pláty spojíme plnkou a povrch polejeme čokoládou. Necháme vychladnúť a pokrájame.
3.
PLNKA: Do nádoby s okrúhlym dnom rozbijeme vajce, pridáme kakao a šľaháme nad parou do horúca. Po vychladnutí pridáme maslo, práškový cukor a vymiešame.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.