Pridať recept

Bohémky

ingrediencie

5 ks
bielok
150 g
cukor práškový
120 g
pražené orechy
70 g
čokoláda
50 g
krupicová múka

PLNKA

1 ks
vajce
20 g
kakao
180 g
práškový cukor
250 g
maslo

postup

1.
Oriešky opražíme, olúpeme a zomelieme. Z bielkov ušľaháme sneh, potom pridáme cukor došľaháme. Potom doň zamiešame múku a postrúhanú čokoládu.
 
2.
Cesto rozotrieme natenko na dva vymastené a múkou vysypané plechy a upečieme. Ešte teplé nožom podoberieme, vyklopíme na lopár, prekrojíme na polovicu. Jednotlivé pláty spojíme plnkou a povrch polejeme čokoládou. Necháme vychladnúť a pokrájame.
3.
PLNKA: Do nádoby s okrúhlym dnom rozbijeme vajce, pridáme kakao a šľaháme nad parou do horúca. Po vychladnutí pridáme maslo, práškový cukor a vymiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať