Pridať recept

Šašlík

ingrediencie

500 g
baranie mäso
2 ks
cibuľa
200 g
slanina
1/2 dl
olej
1 PL
ocot
2 PL
roztopené maslo
mleté čierne korenie
soľ
mäta
petržlenová vňať

postup

1.
Na malé tenké rezne pokrájame mäso a naložíme na niekoľko hodín do zmesi octu, oleja, korenia, soli, posekanej petržlenovej vňate, mäty a cibule pokrájanej na kolieska. Pred prípravou necháme mäso trochu odkvapkať a napichujeme ho striedavo na ihlu s plátkami slaniny a kolieskami cibule. Všetko potrieme roztopeným maslom a rýchlo opečieme na otvorenom ohni alebo rošte zo všetkých strán.
 
2.
Servírujeme horúce s uvarenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Kupujete gril?
Kupujete gril? Poradíme, ako správne vybrať
Grilovaniu prepadá čoraz viac Slovákov. To so sebou prináša aj širokú ponuku pomôcok na tento typ varenia,...
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Ruska kuchyna
Ruská kuchyňa
Najväčšia krajina sveta je nám všetkým dobre známa nie len vďaka politickému vplyvu, ktorý ďaleko presahuje...
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...