Pridať recept

Roláda s džemom

ingrediencie

6 ks
vajce
6 PL
polohrubá múka
6 PL
práškový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
3 PL
studená voda
1 štipka
soľ
300 g
džem

postup

1.
Cukor, múku a prášok do pečiva spolu zmiešame a všetky vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vložíme do misy, pridáme tri lyžice vody, štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne pridávame striedavo žĺtky a preosiatu zmes s múkou a stále šľaháme. Vznikne nám ľahké tekuté cesto.
 
2.
Trúbu zohrejeme na 180 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne vylejeme. Potom vložíme plech aj s cestom do vyhriatej rúry a pečieme asi 10 minút. Ešte horúcu roládu opatrne zrolujeme a necháme vychladnúť.
3.
Ešte teplú ju napokon potrieme džemom a opatrene zrolujeme späť. Pri tomto rolovaní už samozrejme odstraňujeme papier na pečenie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...