Pridať recept

Domáce gnocchi so syrovou omáčkou

ingrediencie

Na gnocchi

500 g
zemiaky
80 g
hladká múka
2 ks
žĺtok
50 g
maslo
soľ

Sýrová omáčka

400 ml
sladká smotana
200 g
syr Eidam
2 strúčiky
cesnaku
petržlenová vňať
soľ

postup

1.
Zemiaky v šupke uveríme, a potom ich olúpeme a prelisujeme na kašu. Do zemiakov urobíme dieru, do ktorej pridáme múku, žĺtky, rozpustené maslo a soľ. Všetko riadne prepláchneme, aby vzniklo tuhé zemiakové cesto. Pripravené cesto rozdelíme na tri kusy a z každého vyvaľkáme 1 cm hrubý valec, ktorý rozkrojíme na malé kúsky.
 
2.
V dlaniach z týchto kúskov vytvoríme malé guličky. Potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a varíme až pokiaľ nevyplávajú na hladinu vody. Uvarené gocchi vyberieme a scedíme.
3.
V menšom hrnci dáme ohriať smotanu, v ktorej rozmiešame nahrubo nastrúhaný syr. Potom pridáme cesnak a osolíme. Syrovú omáčku hrejeme tak dlho, pokiaľ sa syr nerozpustí. Pripravenou omáčkou polejeme uvarené gnocchi. Napokon posypeme syrom a ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
divoska4444
27.2.2014 09:51 | |
+11 -11
konečne recept na domáce GNOCCHI, nie stále mrazené. Len má jednu chybu , k bodu 1. .. v šupke uveríme..... všetko riadne prepláchneme .... no nanajvýš zaujímavé. Síce viem čo tým autor myslel. No aspoň som si naladila dobrú náladu, zasmiala som sa. S pozdravom
Podobné články
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...