Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Parížske pusinky

Dr.oetker
Dr.oetker
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

250 g
mäkké maslo
140 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 ks
Vanilkový struk „Bourbon“ DrOetker
200 g
hladká múka
1 PL
kakao

Na náplň

1 balíček
Krémová náplň čokoládová DrOetker
200 ml
studené mlieko
2 PL
práškový cukor
125 g
mäkké maslo

Na ozdobenie

1 balíček
Poleva tmavá DrOetker
1 balíček
Zdobenie pestré DrOetker

Ešte potrebujeme

plech na pečenie
cukrárske vrecko
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor, vajcia a soľ elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a semienka z vnútra primiešame do peny. Múku zmiešame s preosiatym kakaom a prisypeme do vaječnej hmoty. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka. Na plech pokrytý papierom na pečenie nastriekame „pusinky“ s priemerom asi 3 cm. Striekame ich ďalej od seba, aby sa pri pečení nezlepili. Pečieme v predhriatej rúre.
3.
Po upečení necháme pusinky vychladnúť. Na náplň pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na hladkú časť polovice pusiniek. Priklopíme druhou polovicou pusiniek a zľahka pritlačíme.
4.
Tmavú polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, vylejeme do malej misky a necháme mierne vychladnúť. Do druhej misky nasypeme pestré zdobenie. Polovicu každej najprv namočíme v poleve, potom namočenou stranou vložíme do misky so zdobením a uložíme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Uchovávame v chlade.
5.
Elektrická rúra: 180°C, teplovzdušná rúra: 160°C, plynová rúra: stupeň 3.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Video: Špinavý gril? Žiaden neriešiteľný problém
Poznáte to: grilovačka skončila, plné bruško, riady umyté alebo aspoň naskladané v dreze a čistenie grilu nechávate...
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Video: Fantastická zmrzlina iba z 2 ingrediencií
Ako pripraviť chutnú zmrzlinu iba z dvoch ingrediencii? Úplne jednoducho.
Mrazený malinový pretlak
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Máte radi maliny? Toto by ste o nich určite mali vedieť!
Hovorí sa, že čo je dobré, to je určite nezdravé! Maliny však patria k výnimkám. Drobné bobuľovité ovocie nádhernej...