Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Parížske pusinky

Dr.oetker
Dr.oetker
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

250 g
mäkké maslo
140 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 ks
Vanilkový struk „Bourbon“ DrOetker
200 g
hladká múka
1 PL
kakao

Na náplň

1 balíček
Krémová náplň čokoládová DrOetker
200 ml
studené mlieko
2 PL
práškový cukor
125 g
mäkké maslo

Na ozdobenie

1 balíček
Poleva tmavá DrOetker
1 balíček
Zdobenie pestré DrOetker

Ešte potrebujeme

plech na pečenie
cukrárske vrecko
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor, vajcia a soľ elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a semienka z vnútra primiešame do peny. Múku zmiešame s preosiatym kakaom a prisypeme do vaječnej hmoty. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka. Na plech pokrytý papierom na pečenie nastriekame „pusinky“ s priemerom asi 3 cm. Striekame ich ďalej od seba, aby sa pri pečení nezlepili. Pečieme v predhriatej rúre.
3.
Po upečení necháme pusinky vychladnúť. Na náplň pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na hladkú časť polovice pusiniek. Priklopíme druhou polovicou pusiniek a zľahka pritlačíme.
4.
Tmavú polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, vylejeme do malej misky a necháme mierne vychladnúť. Do druhej misky nasypeme pestré zdobenie. Polovicu každej najprv namočíme v poleve, potom namočenou stranou vložíme do misky so zdobením a uložíme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Uchovávame v chlade.
5.
Elektrická rúra: 180°C, teplovzdušná rúra: 160°C, plynová rúra: stupeň 3.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...