Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske pusinky

Dr.oetker
Dr.oetker
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

250 g
mäkké maslo
140 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 ks
Vanilkový struk „Bourbon“ DrOetker
200 g
hladká múka
1 PL
kakao

Na náplň

1 balíček
Krémová náplň čokoládová DrOetker
200 ml
studené mlieko
2 PL
práškový cukor
125 g
mäkké maslo

Na ozdobenie

1 balíček
Poleva tmavá DrOetker
1 balíček
Zdobenie pestré DrOetker

Ešte potrebujeme

plech na pečenie
cukrárske vrecko
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor, vajcia a soľ elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a semienka z vnútra primiešame do peny. Múku zmiešame s preosiatym kakaom a prisypeme do vaječnej hmoty. Vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka. Na plech pokrytý papierom na pečenie nastriekame „pusinky“ s priemerom asi 3 cm. Striekame ich ďalej od seba, aby sa pri pečení nezlepili. Pečieme v predhriatej rúre.
3.
Po upečení necháme pusinky vychladnúť. Na náplň pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na hladkú časť polovice pusiniek. Priklopíme druhou polovicou pusiniek a zľahka pritlačíme.
4.
Tmavú polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, vylejeme do malej misky a necháme mierne vychladnúť. Do druhej misky nasypeme pestré zdobenie. Polovicu každej najprv namočíme v poleve, potom namočenou stranou vložíme do misky so zdobením a uložíme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Uchovávame v chlade.
5.
Elektrická rúra: 180°C, teplovzdušná rúra: 160°C, plynová rúra: stupeň 3.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...