Pridať recept

Parížske pusinky

ingrediencie

Na cesto

250 g
mäkké maslo
140 g
práškový cukor
2 ks
vajce
1 štipka
soľ
1 ks
Vanilkový struk „Bourbon“ DrOetker
200 g
hladká múka
1 PL
kakao

Na náplň

1 balíček
Krémová náplň čokoládová DrOetker
200 ml
studené mlieko
2 PL
práškový cukor
125 g
mäkké maslo

Na ozdobenie

1 balíček
Poleva tmavá DrOetker
1 balíček
Zdobenie pestré DrOetker

Ešte potrebujeme

plech na pečenie
cukrárske vrecko
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor, vajcia a soľ elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a semienka z vnútra primiešame do peny. Múku zmiešame s preosiatym kakaom a prisypeme do vaječnej hmoty. Vypracujeme hladké cesto.
 
2.
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka. Na plech pokrytý papierom na pečenie nastriekame „pusinky“ s priemerom asi 3 cm. Striekame ich ďalej od seba, aby sa pri pečení nezlepili. Pečieme v predhriatej rúre.
3.
Po upečení necháme pusinky vychladnúť. Na náplň pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na hladkú časť polovice pusiniek. Priklopíme druhou polovicou pusiniek a zľahka pritlačíme.
4.
Tmavú polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, vylejeme do malej misky a necháme mierne vychladnúť. Do druhej misky nasypeme pestré zdobenie. Polovicu každej najprv namočíme v poleve, potom namočenou stranou vložíme do misky so zdobením a uložíme na papier na pečenie. Necháme stuhnúť pri izbovej teplote. Uchovávame v chlade.
5.
Elektrická rúra: 180°C, teplovzdušná rúra: 160°C, plynová rúra: stupeň 3.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Modeling pred rokmi zavesila na klinec a dala sa na cukrárčinu: Aj bez fondánu sa dá urobiť krásna torta,
Modeling pred rokmi zavesila na klinec a dala sa na cukrárčinu: Aj bez fondánu sa dá urobiť krásna torta, hovorí Lucia Gažová z Lulus Bakery
Patrí medzi priekopníčky v pečení makrónok. Kým však Lucia Gažová priviedla svoj recept k dokonalosti,...
Makrónky
Chystáte sa robiť makrónky? S týmito radami a tipmi určite vyjdú dokonale
Existuje niekoľko zákuskov, podľa ktorých viete určiť, či je niekto skutočne zručný cukrár. Medzi ne patria...
Najťažšia úloha pri príprave parížskych rožkov? Určite by ste si netipli, že to je namáčanie
Najťažšia úloha pri príprave parížskych rožkov? Určite by ste si netipli, že to je namáčanie!
Aj vy milujete parížske rožky? Obľúbená tradičná sladkosť dokáže potrápiť aj skúsené gazdinky, pozrite...
Row of macaroons on black
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa,...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!