Pridať recept

Vtáčie mliečko

ingrediencie

500 ml
mlieko
3 ks
bielok
10 g
cukor
1 balíček
Puding Originál s vanilkovou príchuťou DrOetker
300 ml
mlieko
40 g
cukor
1/2 KL
mletá škorica

postup

1.
Na prípravu dezertu vyšľaháme bielky spolu s 10 g cukru a nakoniec zľahka vmiešame škoricu. 500 ml mlieka zahrejeme do varu. Lyžičkou vykrajujeme zo sladkých bielkov „obláčiky“ a vkladáme do vriaceho mlieka. Niekoľkokrát „obláčiky“ v mlieku obrátime a ihneď vyberáme z mlieka do studenej nádoby.
 
2.
Puding rozmiešame v 300 ml mlieka, pridáme 40 g cukru a zmes nalejeme do mlieka, v ktorom sme pripravovali „obláčiky“. Riedky puding varíme 1 minútu, počas varu môžeme pridať 1 PL rumu kvôli vôni.
3.
Puding rozdelíme do hlbokých tanierov a na povrch poukladáme „obláčiky“.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať