Pridať recept

Ovocno – pšenová kaša

ingrediencie

250 g
pšeno
1 štipka
soľ
1 PL
olej
600 g
zavárané broskyne
1 PL
kryštálový cukor
1 téglik
biely jogurt
1 KL
škorica
med
vlašské orechy

postup

1.
Pšeno sparíme horúcou vodou a uvaríme podľa návodu spolu so štipkou soli a lyžicou oleja. Potom necháme vychladnúť. Zavárané broskyne prekrojíme a krátko podusíme s trochou vody a cukru, potom ich necháme vychladnú.
 
2.
Pšeno zmiešame spolu so škoricou, jogurtom a medom. Na spodok pohára so stopkou dáme pripravené pšeno, naň pridáme vrstvu broskýň a opäť navrstvíme pšeno. Napokon vložíme do chladničky a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme vlašskými orechmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať