Jedlo z jedného hrnca
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
zemiaky
600
g
hovädzie mäso
20
g
maslo
1
ks
cibuľa
5
dl
hovädzí vývar
30
g
maslo na potretie
hladká múka
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
postup
1.
Očistíme mäso, zbavíme šliach a tuku, pokrájame na malé, rovnaké plátky a obalíme múkou zmiešanou so soľou a s mletým čiernym korením. Maslom vymastíme formu, uložíme doň polovicu pripraveného mäsa, posypeme ho pokrájanou cibuľou a posekanou vňaťou, prikryjeme očistenými zemiakmi pokrájanými na kolieska, osolíme a okoreníme. Celý postup zopakujeme.
2.
Potom zmes zalejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou alebo alobalom. Dusíme v dobre vyhriatej rúre približne 2 hodiny. Na záver odkryjeme, povrch zemiakov potrieme maslom a neprikryté dopečieme do červena.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.