Pridať recept

Paradajkový pretlak

ingrediencie

paradajka
soľ

postup

Paradajky, ktoré sú poriadne zrelé umyjeme, pokrájame a dáme do hrnca. Osolíme ich a dusíme na miernom ohni do vtedy, kým sa celkom neodparí voda. Takto bude pretlak hustejší a potom ho odstavíme. Vzniknutú zmes prepasírujeme a ešte teplý pretlak plníme do fliaš, ktoré následne uzatvoríme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Domáci paradajkový pretlak
Domáce paradajkové polotovary, ktoré nesmú chýbať vo vašej špajze
V záhradkách v týchto dňoch oberáme poslednú úrodu paradajok. Ak už máte navarené lečo aj poctivý kečup,...