Pridať recept

Trhanec

ingrediencie

1 PL
hladká múka
trochu
mlieko
trochu
soľ
podľa chuti
práškový cukor
3 ks
vajce
trochu
maslo
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
hrozienka

postup

1.
Recept na jednu osobu: z múky a mlieka vypracujeme cesto, ktoré musí byť jemnejšie ako na palacinky, osolíme ho a podľa chuti osladíme. Potom pridáme vajcia a šľahačom ušľaháme tak, aby ešte kúsky bielka boli viditeľné. Maslo roztopíme na panvici, ešte skôr, ako sa začne škvariť, prilejeme cesto a trocha ho opečieme. Prisypeme hrozienka, cesto otočíme bez toho, aby sme ho potrhali a na 3 minúty prikryjeme vrchnákom, aby sa parou nadvihlo.
 
2.
Následne ho vidličkou natrháme na menšie kúsky, ktoré na panvici zhrnieme na jednu polovicu a na druhú dáme lyžicu masla a kryštálového cukru. Keď cukor skaramelizujeme, obalíme ním kúsky cesta a hneď servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať