Pridať recept

Kukuričná kaša

ingrediencie

200 g
kukuričná krupica
150 g
maslo
1 ks
jogurt
1 liter
voda
2 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
postrúhaný syr

postup

1.
Za stáleho miešania vsypeme do vriacej osolenej vody kukuričnú krupicu. Keď zhustne, odstavíme z ohňa a servírujeme ako prílohu. Alebo necháme kašu na okraji sporáka, necháme ju vychladnúť a uvoľníme ju od stien nožom, vyklopíme na dosku, sformujeme do štvorhranného koláča, ktorý pokrájame na rezy a servírujeme.
 
2.
Alebo rezy obalíme rozšľahanými vajcami, postrúhaným syrom a vypražíme na masle z obidvoch strán do zlata. Servírujeme s kefírom, jogurtom alebo kyslou smotanou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Polenta, kukuričná kaša
Jedlo chudobných, ZAMEŠKA (Kuľaša)! Tento recept dnes už takmer nikto nerobí, pritom je to najväčšia pochúťka! Tri suroviny, 5 minút a večera je na stole!
Na to, aby ste nasýtili celú rodinu nepotrebujete siahodlhý zoznam surovín. V tomto prípade vám stačia 3 a celá...