Pridať recept

Tvarohový závin

ingrediencie

Cesto

250 g
hladká múka
50 g
maslo
trochu
ocot
trochu
soľ
trochu
vlažná voda
trochu
maslo

Plnka

500 g
tvaroh
100 g
maslo
3 ks
vajce
100 g
práškový cukor
trochu
citrónová kôra
trochu
soľ

postup

1.
Najskôr pripravíme cesto z múky, masla, trochu octu, soli a vlažnej vody. Pripravené cesto, ktoré sa podobá závinovému cestu, necháme odpočinúť v chlade a potom ho rozdelíme na 10 častí. Každý rozvaľkáme, vytiahneme, pomastíme maslom a naplníme sladkou plnkou z tvarohu.
 
2.
Tvarohová plnka: Vymiešame sladký tvaroh, vajcia, maslo, práškový cukor, postrúhanú kôru a trošku soli. Do plnky môžme pridať aj med.
3.
Jednotlivé placky zvinieme a pečieme na vymastenom plechu v mierne vyhriatej rúre približne trištvrte hodinu. Upečené banice ihneď zakryjeme obrúskom, aby nestvrdli.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať