Jemné medové rezy s kávovou plnkou
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vajce
100
g
práškový cukor
1
KL
studený med
40
g
margarín
10
g
jedlá sóda
250
g
hladká múka
KRÉM
2
dl
káva
2
dl
mlieko
60
g
hladká múka
50
g
maslo
80
g
práškový cukor
postup
1.
Vajce, margarín, cukor, med miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí, portom pridáme jedlú sódu, zamiešame a prelejeme do múky a spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku stebla, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
2.
KRÉM : Vývar zrnkovej kávy dáme variť. Do mlieka zamiešame hladkú múku, a keď káva vrie, prilejeme mlieko s rozhabarkovanou múkou a povaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý krém.
3.
Dobre vymiešaným krémom plníme vychladnuté upečené pláty a necháme asi 2 hodiny stáť. Vrch môžme potrieť krémom a posypať mletými orechmi alebo len pocukrovať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.