Jemné medové rezy s kávovou plnkou
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
vajce
100
g
práškový cukor
1
KL
studený med
40
g
margarín
10
g
jedlá sóda
250
g
hladká múka
KRÉM
2
dl
káva
2
dl
mlieko
60
g
hladká múka
50
g
maslo
80
g
práškový cukor
postup
1.
Vajce, margarín, cukor, med miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí, portom pridáme jedlú sódu, zamiešame a prelejeme do múky a spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku stebla, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
2.
KRÉM : Vývar zrnkovej kávy dáme variť. Do mlieka zamiešame hladkú múku, a keď káva vrie, prilejeme mlieko s rozhabarkovanou múkou a povaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý krém.
3.
Dobre vymiešaným krémom plníme vychladnuté upečené pláty a necháme asi 2 hodiny stáť. Vrch môžme potrieť krémom a posypať mletými orechmi alebo len pocukrovať.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.