Pridať recept

Jemné medové rezy s kávovou plnkou

ingrediencie

1 ks
vajce
100 g
práškový cukor
1 KL
studený med
40 g
margarín
10 g
jedlá sóda
250 g
hladká múka

KRÉM

2 dl
káva
2 dl
mlieko
60 g
hladká múka
50 g
maslo
80 g
práškový cukor

postup

1.
Vajce, margarín, cukor, med miešame nad parou, kým sa všetko nerozpustí, portom pridáme jedlú sódu, zamiešame a prelejeme do múky a spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku stebla, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
 
2.
KRÉM : Vývar zrnkovej kávy dáme variť. Do mlieka zamiešame hladkú múku, a keď káva vrie, prilejeme mlieko s rozhabarkovanou múkou a povaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý krém.
3.
Dobre vymiešaným krémom plníme vychladnuté upečené pláty a necháme asi 2 hodiny stáť. Vrch môžme potrieť krémom a posypať mletými orechmi alebo len pocukrovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať