Závin s jablkovou plnkou
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
polohrubá múka
10
g
olej alebo masť
60
g
maslo
500
g
jablko
60
g
cukor
40
g
strúhanka
20
g
práškový cukor na posypanie
1
KL
ocot
podľa chuti
škorica, soľ, vlažná voda
postup
1.
Do preosiatej múky pridáme soľ, ocot, vlažnú vodu a spracujeme redšie cesto, ktoré necháme stáť 15 minút. Na stole pomúčime čistý obrus a bochník na ňom povyťahujeme do dĺžky.
2.
Potrieme ho rozpusteným tukom, aby sa nelepilo, a potom ho vyťahujeme do šírky po celom stole. Cesto posypeme postrúhanými jablkami, strúhankou, škoricou a cukrom.
3.
Potom ho pomocou obrusu stočíme, dáme na vymastený plech, potrieme masťou a dáme piecť. Upečený posypeme cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.