Pridať recept

Závin s jablkovou plnkou

ingrediencie

150 g
polohrubá múka
10 g
olej alebo masť
60 g
maslo
500 g
jablko
60 g
cukor
40 g
strúhanka
20 g
práškový cukor na posypanie
1 KL
ocot
podľa chuti
škorica, soľ, vlažná voda

postup

1.
Do preosiatej múky pridáme soľ, ocot, vlažnú vodu a spracujeme redšie cesto, ktoré necháme stáť 15 minút. Na stole pomúčime čistý obrus a bochník na ňom povyťahujeme do dĺžky.
 
2.
Potrieme ho rozpusteným tukom, aby sa nelepilo, a potom ho vyťahujeme do šírky po celom stole. Cesto posypeme postrúhanými jablkami, strúhankou, škoricou a cukrom.
3.
Potom ho pomocou obrusu stočíme, dáme na vymastený plech, potrieme masťou a dáme piecť. Upečený posypeme cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať