Jahodový krém
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
jahody
10
g
maizena
50
g
cukor
1/4
liter
mlieko
1/4
liter
šľahačka
2
ks
žĺtok
2
PL
koňak
postup
1.
Do nádoby nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, maizenu a cukor a všetko dôkladne vyšľaháme na krém. Nádobu s krémom vložíme do vodného kúpeľa a krém necháme za stáleho šľahania zovrieť.
2.
Nádobu z kúpeľa vyberieme a krém necháme vychladnúť a potom doň prilejeme koňak, polovičky jahôd, ktoré predtým očistíme a rozmixujeme a na záver šľahačku. Dáme vychladiť, potom rozdelíme do pohárov a ozdobíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.