Pridať recept

Nekysnuté šišky

ingrediencie

250 g
výberová múka
1 KL
kypriaci prášok
250 g
plnotučný tvaroh
2 ks
vajce
1 KL
rum
trochu
soľ
podľa chuti
cukor
podľa chuti
džem
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
Na pracovnú dosku preosejeme múku a zmiešame ju lyžičkou kypriaceho prášku a troškou soli. Môžme pridať aj trošku cukru. K tomu zapracujeme balík tvarohu, vajcia a rum. Vypracujeme hladkú zmes, ktorú vyvaľkáme na placku asi na hrúbku 1 cm a následne z nej vykrojíme kolieska s priemerom približne 4,5 cm.
 
2.
Do koliesok urobíme prstom jamku a pri vyprážaní ich kladieme jamkou na olej. Vypražíme z oboch strán v oleji a po vypražení dáme do jamiek trochu džemu a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...