Pridať recept

Tvarohovo-jahodová svieža torta

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajcia
140 g
polohrubej múky
140 g
práškového cukru
20 g
kakaového prášku
4 PL
oleja
trochu
tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy

Plnka

140 ml
jahodového jogurta
250 g
jemného tvarohu
250 ml
smotany na šľahanie
1 ks
želatína na prípravu plnky DrOetker
2 PL
práškového cukru
podľa chuti
citrónovej šťavy

Na ozdobu

350 g
čerstvých jahôd

Na potretie

250 g
jemného tvarohu
250 ml
smotany na šľahanie
1 ks
stužovač šľahačky DrOetker
1 PL
práškového cukru

postup

1.
Ďalej potrebujeme : 1 malý jahodový džem a troška detských okrúhlych piškót. Cesto : Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru ( 70 g ) do peny. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru ( 70 g ) na tuhý sneh. Obe hmoty spolu zmiešame a pridáme kakaový prášok a múku. Na koniec primiešame olej a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C približne 25 minút.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu. Prerezaný korpus natrieme džemom a jeden diel vložíme naspäť do formy, na ktorý poukladáme jahody a piškóty, ktoré sme si natreli džemom a spojili. Zalejeme plnkou.
3.
PLNKA : Vymiešame si tvaroh s práškovým cukrom, jogurtom a šťavou z 1/2 citróna. Primiešame vyšľahanú šľahačku. Medzitým si pripravíme želatínu na plnku podľa návodu a vmiešame do plnky.
4.
Takto pripravenú plnku vylejeme na pripravený korpus do tortovej formy. Prikryjeme druhým tortovým korpusom a necháme v chladničke stuhnúť. Keď nám plnka stuhne, môžeme okraje torty orezať a vrch torty natrieme opäť jahodovým džemom.
5.
Celú tortu natrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom, zmiešanou s jemným tvarohom a 1 PL pr. cukru. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
6.
Dobrú chuť :-)))
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať