Pridať recept

Celozrnné jahodové kocky

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajcia
4 PL
trstinový cukor
4 PL
celozrnná múka
2 PL
kakaový prášok
1/2 ks
prášku do pečiva

Plnka

200 ml
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový cukor
250 g
jemného tvarohu
1 ks
stužovač šľahačky DrOetker
2 PL
cukor práškový
podľa chuti
citrónová šťava

Ďalej potrebujeme

250 g
čerstvých jahôd
1 ks
cukrárske želé červené
100 ml
jahodový sirup
podľa chuti
citrónová šťava
podľa chuti
džem

postup

1.
Cesto : Bielka vyšľahať s cukrom, pridáme žĺtka, celozrnnú múku spolu s práškom do pečiva a kakaovým práškom. Plech vystelieme papierom na pečenie, alebo vymastíme tukom a vysypeme múkou. vylejeme cesto a pečieme pri teplote 170 °C 20 minút ( na malom plechu )...
 
2.
Plnka : Vyšľaháme šľahačku, pridáme vanilkový cukor a stužovač. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme pár kvapiek ciitrónovej šťavy. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s vymiešaným tvarohom.
3.
Vychladnutý plát potrieme džemom, plnkou, naukladáme očistené čerstvé jahody a zalejeme červeným cukrárenským želé, ktoré si pripravíme podľa návodu. Ja som použila červené cukrárenské želé Dr. Oetker extra silné na pol litra tekutiny. 400 ml vody dochutíme 100 ml jahodového sirupu, šťavou z 1/2 citróna, primiešame prášok na želé a prevaríme 1minútu. Za stáleho miešania necháme vyhladnúť a pomaličky zalievame ovocie na koláčiku,
4.
Dobrú chuť :-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Čerstvé jahody
Jahody ako maľované a čerstvé celý týždeň, najlepší TRIK! Žiadna pleseň, chuť úžasná, takto ich udržíte dlho čerstvé
Jahody sú v sezóne - bohužiaľ, sú to aj majstri plesní. Našťastie existuje niekoľko trikov, ktoré môžeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.