Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Krehký jahodový koláč s tvarohom

vlastina1952
vlastina1952
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

170 g
palmarín
250 g
hladká múka
1 ks
vajce
1/2 balíčkov
vanilkový cukor DrOetker
1 KL
kypriaci prášok
70 g
cukor
1 KL
citrónová kôra

Krém

2 ks
jemný tvaroh
1 ks
biely smotanový jogurt
1 ks
potravinárska želatína v prášku DrOetker
200 g
jahody
3 PL
práškový cukor

postup

1.
Suroviny na koláčik. Želatinu som použila práškovú potravinársku.
2.
Z múky, tuku, cukru, vanikového cukru a kypriaceho prášku, vajca a citrónovej kôry,..
4.
Rozvaľkáme ho a uložíme do okrúhlej formy, zakryjeme aj boky. Dáme piecť do rúry. Keď je korpus upečený. necháme ho vychladnúť.
5.
Medzitým si pripravíme jahody,..tieto nakrájame na plátky.
7.
Pripravíme si želatinu podľa návodu na obale. Podľa druhu.
9.
Túto tvarohové plnku vylejeme na korpus, na vrch pokladieme na plátky nakrájané jahody a necháme celý koláč schladiť.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...