Kalábrijská pizza
6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
400
g
hladká múka
2,75
dl
teplá voda
2
PL
olivový olej
1/2
KL
soľ
1
ks
sušené droždie
Plnka
175
g
konzervované paradajky
125
g
syr Ricotta
125
g
šunková saláma
175
g
syr Mozzarella
2
PL
olivový olej
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
farebná paprika
3
ks
natvrdo uvarené vajce
1
PL
čerstvé bylinky
trochu
mlieko
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Do misky nasypeme múku a soľ a premiešame spolu s kvasnicami. Prilejeme olivový olej a dosť teplej vody a vytvoríme vláčne cesto. Spracovávame ho rukami 10 až 15 minút alebo ho necháme miesiť v robote 5 minút.
2.
Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý vložíme do ľahko vymasteného sáčku a necháme ho kysnúť v teple približne 1 až 1,5 hodiny, teda až kým sa objem cesta nezdvojnásobí.
3.
Plnka: Olej zohrejeme v panvici a smažíme na ňom prelisovaný cesnak s paprikami nakrájanými na plátky a bez jadierok. Teda až kým nezmäknú.
4.
Zoberieme polovicu cesta a vyvaľkáme ho tak, aby pokrylo náš vymastený plech, na ktorom budeme robiť pizzu. Cesto okoreníme a posypeme ricottou. Pokryjeme rajčinami, plátkami vajíčok, bylinkami a zmesou z paprík. Na vrch dáme rezančeky salámy a husto nastrúhame syr.
5.
Zvyšné cesto vyvaľkáme a položíme ho na náplň. Okraje pizze dobre uzavrieme. Necháme kysnúť ďalších 60 minút v teple. Alebo môžme zvyšné cesto použiť na prípravu druhej pizze ako to bolo aj v našom prípade. Jednoduchá pizza bude kysnúť asi len 30 až 40 minút.
6.
Dvojitú pizzu popicháme vidličkou asi dvadsaťkrát, vrch potrieme mliekom a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 50 minút. Jednoduchá pizza pečieme približne 35 až 40 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.