Pridať recept

Kalábrijská pizza

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

400 g
hladká múka
2,75 dl
teplá voda
2 PL
olivový olej
1/2 KL
soľ
1 ks
sušené droždie

Plnka

175 g
konzervované paradajky
125 g
syr Ricotta
125 g
šunková saláma
175 g
syr Mozzarella
2 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
2 ks
farebná paprika
3 ks
natvrdo uvarené vajce
1 PL
čerstvé bylinky
trochu
mlieko
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Do misky nasypeme múku a soľ a premiešame spolu s kvasnicami. Prilejeme olivový olej a dosť teplej vody a vytvoríme vláčne cesto. Spracovávame ho rukami 10 až 15 minút alebo ho necháme miesiť v robote 5 minút.
 
2.
Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý vložíme do ľahko vymasteného sáčku a necháme ho kysnúť v teple približne 1 až 1,5 hodiny, teda až kým sa objem cesta nezdvojnásobí.
3.
Plnka: Olej zohrejeme v panvici a smažíme na ňom prelisovaný cesnak s paprikami nakrájanými na plátky a bez jadierok. Teda až kým nezmäknú.
4.
Zoberieme polovicu cesta a vyvaľkáme ho tak, aby pokrylo náš vymastený plech, na ktorom budeme robiť pizzu. Cesto okoreníme a posypeme ricottou. Pokryjeme rajčinami, plátkami vajíčok, bylinkami a zmesou z paprík. Na vrch dáme rezančeky salámy a husto nastrúhame syr.
5.
Zvyšné cesto vyvaľkáme a položíme ho na náplň. Okraje pizze dobre uzavrieme. Necháme kysnúť ďalších 60 minút v teple. Alebo môžme zvyšné cesto použiť na prípravu druhej pizze ako to bolo aj v našom prípade. Jednoduchá pizza bude kysnúť asi len 30 až 40 minút.
6.
Dvojitú pizzu popicháme vidličkou asi dvadsaťkrát, vrch potrieme mliekom a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 50 minút. Jednoduchá pizza pečieme približne 35 až 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutné pizzovníky z kysnutého cesta
Chutné pizzovníky z kysnutého cesta
U nás je to jedlo, ktoré všetci milujeme a pochutíme si na tom celá rodina, verím, že aj Vám bude chutiť.
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...