Pridať recept

Domáci jahodový sirup

ingrediencie

2 kg
jahôd
2 litre
prevarenej a vychladnutej vody
2 kg
cukru
75 g
kyseliny citrónovej

postup

1.
Očistené jahody vložíme do vody s kyselinou citr. Necháme odstáť 24 hodín, precedíme a pridať cukor, mierne zohrejeme-nevarime a cukor necháme poriadne rozpustiť. Sklenené fľaše, poháre prelejeme vriacou vodou a nalejeme sirup. Uzavrieme ešte teplé, vložíme pod deku zabalime a hotovo.
 
2.
Na zdravie:-):-):-)
3.
Tip.. Z jahôd uvaríme domáci džem:-)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Bazový sirup
Bazový sirup ako od babičky - chutí aj lieči!
Bazový sirup nielen chutí, ale je aj zdravý. Vyskúšajte tradičné praxou overené recepty, ktoré vám pripomenú...
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Uchovajte si vône a chute leta v pohároch a fľašiach
Čas voňavých byliniek a čerstvého ovocia je tu! Ak aj vy patríte k milovníkom domácich pochúťok...