Pridať recept

Baklažány plnené kuskusom

ingrediencie

150 g
kuskus
2 ks
kuracie prsia
3 ks
baklažán
3 ks
paradajka
1 ks
žltá paprika
2 ks
stonkový zeler
1 ks
cuketa
1 ks
pór
2 ks
mrkva
soľ
rastlinný olej

postup

1.
Najskôr umyjeme a osušíme kuracie prsia. Potom ich nakrájame na malé kúsky, okoreníme a osolíme. Trochu oleja necháme rozpáliť na panvici a osmažíme takmer do mäkka.
 
2.
Baklažány prekrojíme na polovicu a zbavíme ich dužiny. Dužinu nakrájame na malé kocky, osolíme ich a necháme vypotiť. Napokon ju osušíme papierovou utierkou. Paradajky, cuketu, zeler a papriku nakrájame na kocky. Pór nakrájame na kolieska a mrkvu nastrúhame nadrobno.
3.
Do panvice, v ktorej sme pred tým opekali kuracie prsia pridáme niekoľko kvapiek oleja a vložíme zeleninu ochutenú soľou, ktorú dusíme skoro do mäkka.
4.
Nakoniec si pripravíme kuskus podľa návodu. Hotový kuskus zmiešame so zeleninou a kuracím mäsom. Takto pripravenou zmesou naplníme vydlabané baklažány. Tie potom položíme na vymastený plech a necháme zapiecť v rúre asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
adkacabova
19.12.2013 12:11 | |
+3 -0
kuskus je vyborny zo zeleninu odporucam 8:|
1Driana1
23.10.2012 20:47 | |
+11 -2
no mne sa to nahodou zda velmi zaujimave a urcite to vyskusam :) takze (y)
ibado21decembra
23.10.2012 14:25 | |
+3 -20
je to zgrc už naa pohľad.zničené kvalitné suroviny naservírované ako žranica pre sviňu. (n)
Podobné články
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?
kuskus
Ako spraviť dobrý kus-kus a čo k nemu?
Kus-kus je berberské slovo. Istotne ho ešte ručne pripravujú v severských krajinách Afriky, nie je to teda...