Pangasius na špenátovej podstielke
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
pangasius
400
g
čerstvý listový špenát
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
šalotka
mleté čierne korenie
soľ
muškátový orech
1
KL
korenie na ryby
2
PL
maslo
4
PL
hladká múka
2
PL
olej
1
ks
kápia
postup
1.
Filety rozmrazíme a osušíme papierovou utierkou. Špenátové listy oddelíme od stoniek a riadne preperieme pod studenou vodou. Listy nakrájame na malé kúsky. Vo veľkom hrnci s osolenou vodou špenát krátko povaríme, a potom vodu zlejeme.
2.
V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku. Potom pridáme špenát a za stáleho miešania chvíľu podusíme. Ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom a strúhaným muškátovým orechom.
3.
Nakoniec obalíme filety s múke, ktorú sme zmiešali s 1 lyžicou korenia na ryby a sprudka opečieme na oleji. Na tanier servírujeme hotový špenát, na povrch položíme upečenú rybu a ozdobíme kapiou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.