Pridať recept

Briošky plnené čokoládou

ingrediencie

Cesto

600 g
polohrubá múka
250 ml
vlažné mlieko
20 g
čerstvé droždie
90 g
kryštálový cukor
90 g
zmäknuté maslo
1 ks
vanilkový cukor
2 ks
vajcia

Náplň

250 g
čokoláda
trochu
mlieko
2 ks
žĺtok

postup

Výborné, vláčne briošky s čokoládovou plnkou. 

1.

Cesto: pripravíme si kvások zo 100 ml vlažného mlieka, kávovej lyžičky cukru, droždia. Múku preosejeme, pridáme zvyšný cukor, zmäknuté maslo, štipku soli, vanilkový cukor Dr. Oetker, vykysnutý kvások, zvyšok vlažného mlieka podľa potreby a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

 
2.

Po vykysnutí cesto rozvaľkáme asi na pol cm a vykrojíme kolieska o priemere cca 7 cm. Čokoládu, akú máme radi polámeme na kocky. Jednu kocku položíme na koliesko, preložíme na polovicu, znovu jednu kocku a zase preložíme na polovicu. Takto pripravené tri kolieska vkladáme do papierových košíčkov a potom do muffinovej formy.

3.

Žĺtky vymiešame s trochou mlieka, potrieme briošky a necháme podkysnúť asi 25 minút. Pečieme pri teplote 180°C. Po upečení potrieme cukrovou vodou. Teplota je orientačná, každý sa musí riadiť svojou rúrou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať