Pridať recept

Jahodové kocky

ingrediencie

4 ks
vajcia
200 g
jemný kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva DrOetker
100 ml
olej
100 ml
vlažná voda
1 PL
kakao

Plnka

1 šálka
čerstvé jahody
1 balíček
zlatý klas DrOetker
1 balíček
jahodový puding DrOetker
500 ml
voda
150 g
kryštálový cukor
250 g
maslo
500 g
čerstvé jahody
50 g
čokoládová poleva DrOetker

postup

1.
Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Plech rozmer 30X38 cm. Necháme vychladnúť, otočíme papierom hore. Po vychladnutí papier odstránime a stiahneme vrchnú vrstvu piškóty, aby sa plnka neoodelovala od cesta.
 
2.
Plnka: v nádobe roztlačíme za šálku jahôd ponorným mixérom, pridáme cukor, polovicu vody a necháme povrieť. Vo zvyšnej vode rozmiešame zlatý klas a jahodový puding a vlejeme do vriacej jahodovej zmesi. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding. Spolu vyšľaháme na hladký krém.
3.
Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na polovice. Môže sa použiť aj jahodový kompót. Na piškótu natrieme jednu tretinu plnky, polovičky jahôd a zvyšok plnky. Povrch ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a odložíme do chladu. Pokrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Čerstvé jahody
Jahody ako maľované a čerstvé celý týždeň, najlepší TRIK! Žiadna pleseň, chuť úžasná, takto ich udržíte dlho čerstvé
Jahody sú v sezóne - bohužiaľ, sú to aj majstri plesní. Našťastie existuje niekoľko trikov, ktoré môžeme...
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?