Smažený camembert
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
camembert
1
ks
vajce
2
PL
mlieko
3
PL
hladká múka
4
PL
brusnice
soľ
korenie
strúhanka
Zemiaková kaša
400
g
zemiaky
1
PL
kyslá pochúťková smotana
1
zväzok
jarná cibuľka
postup
1.
Zemiaky dôkladne opláchneme. Neošúpeme ich, ale uvaríme ich v šupke. Až po uvarení ich olúpeme a nakrájame na malé kocky.
2.
Jarnú cibuľku očistíme a zbavíme nečistôt a nasekáme na malé kúsky, primiešame k pokrájaným zemiakom. Zmes ochutíme smotanou, soľou a korením. Premiešame a necháme v teplom hrnci.
3.
V miske rozmiešame vajce s hladkou múkou, soľou a mliekom na hladké cestíčko. Syr postupne obaľujeme najskôr v cestíčku a až potom v strúhanke. Ak chceme mať istotu, že syr pri smažení nevytečie, obalíme ho ešte raz rovnakým spôsobom.
4.
Budeme smažiť do zlata na panvici s rozpáleným olejom. Syr podávame s horúcou zemiakovou kašou a brusnicovým dipom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.