Pridať recept

Petržlenový krém

6
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
petržlen
200 ml
smotana
1 ks
cibuľa
2 ks
bobkový list
1 ks
žemľa
2 PL
maslo
1 liter
voda
trochu
korenie
trochu
soľ
trochu
instantná zápražka
1 štipka
muškátový kvet

postup

1.
Cibuľu nasekáme a speníme ju na masle. Pridáme nakrájaný petržlen, orestujeme, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Varíme až kým nie je petržlen mäkký.
 
2.
Vyberieme bobkový list a rozmixujeme. Podľa potreby zahustíme svetlou zápražkou, prevaríme, pridáme muškátový kvet a smotanu. Krátko povaríme. Servírujeme s osmaženou žemľou alebo iným pečivom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať