Pridať recept

Tekvicové rizoto

5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

800 ml
vývar
400 g
ryža
100 g
strúhaný parmezán
70 g
maslo
3 ks
šalotka
1 ks
tekvica hokkaido
1 PL
ligurček
1 hrsť
mrazený hrášok
trochu
korenie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Na väčšej panvici rozpustíme maslo a potom na ňom opečieme nadrobno nakrájanú šalotku.
 
2.
Pokrájame tekvicu, odstránime semienka a nakrájame ju na menšie kúsky. Pridáme k šalotke a krátko orestujeme. Prisypeme ryžu, ktorú sme prepláchli studenou vodou, všetko zalejeme za stáleho miešania vývarom. Pridáme nasekaný ligurček, soľ a všetko pod pokrievkou dusíme približne 15 až 20 minút.
3.
Mrazený hrášok prelejeme v sitku vriacou vodou a primiešame k hotovému rizotu. Na záver posypeme mletým korením a parmezánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...