Tekvicové rizoto
5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
ml
vývar
400
g
ryža
100
g
strúhaný parmezán
70
g
maslo
3
ks
šalotka
1
ks
tekvica hokkaido
1
PL
ligurček
1
hrsť
mrazený hrášok
trochu
korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Na väčšej panvici rozpustíme maslo a potom na ňom opečieme nadrobno nakrájanú šalotku.
2.
Pokrájame tekvicu, odstránime semienka a nakrájame ju na menšie kúsky. Pridáme k šalotke a krátko orestujeme. Prisypeme ryžu, ktorú sme prepláchli studenou vodou, všetko zalejeme za stáleho miešania vývarom. Pridáme nasekaný ligurček, soľ a všetko pod pokrievkou dusíme približne 15 až 20 minút.
3.
Mrazený hrášok prelejeme v sitku vriacou vodou a primiešame k hotovému rizotu. Na záver posypeme mletým korením a parmezánom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.