Pridať recept

Domáca jahodová zmrzlina

ingrediencie

250 ml
šľahačka
200 g
jahody
1 ks
vajce
2 PL
práškový cukor
1 ks
citrón
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Oddelíme bielok od žĺtka. Žĺtok s práškovým aj vanilkovým cukrom rozmixujeme na hladkú hmotu pomocou mixéra.
 
2.
Zvloášť vyšľaháme bielok na tuhý sneh a potom šľahačku. Najemno roztlačíme aj ovocie.
3.
Do snehu z bielkov pridáme šľahačku a aj žĺtok s cukrom. Ručne jemne premiešame, pridáme ovocie. Opäť premiešame a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu.
4.
Hotovú zmrzlinu preložíme do vhodnej nádoby, uzavrieme a vložíme najmenej na 5 h do mrazničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať