Cibuľový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
270
g
polohrubá múka
135
mg
maslo
trochu
soľ
150
ml
voda
500
g
cibuľa
2
PL
olej
2
PL
ocot
2
PL
med
250
ml
zeleninový bujón
300
g
tvrdý syr
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
citrón
postup
1.
Na dosku preosejeme múku, pridáme postrúhané maslo, soľ, vodu a vymiešame cesto. Sformujeme do bochníka, zabalíme do alobalu a na 30 min dáme do chladu.
2.
Cibuľu nakrájame na drobno, opražíme na oleji, podlejeme octom, pridáme med a osolíme. Zalejeme bujónom, premiešame, prikryjeme a dusíme asi 30 min. Potom odkryjeme, ďalej dusíme, pokiaľ sa šťava neodparí a necháme vychladnúť.
3.
Syr postrúhame, pridáme cesnak, citrónovú šťavu z 1 citróna, osolíme, pridáme lyžicu oleja, vychladnutú cibuľu a premiešame.
4.
Odležané cesto na doske vygúľame, vložíme do formy a potrieme plnkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.