Pridať recept

Vyprážané fašiangové šišky

ingrediencie

1 kg
hladká múka špeciál
60 g
cukor
1 dl
olej
1 kocka
droždie
1/2 balíček
prášok do pečiva
2 PL
rum
2 ks
žĺtok
1 ks
vajce
1/2 liter
mlieko
trochu
soľ
podľa chuti
marhuľový džem

postup

1.
Vlažné mlieko, rozmrvené droždie a cukor necháme v mise a keď droždie vypláva navrch, kvások je hotový.
 
2.
Pridáme múku preosiatu s práškom do pečiva, vajce, žĺtky, olej, rum, soľ, dôkladne vymiesime cesto a necháme ho na teplom mieste kysnúť.
3.
Vykysnuté cesto preložíme na dosku, vyvaľkáme plát hrubý asi 1 cm a ešte necháme podkysnúť.
4.
Zatiaľ dáme do kastróla na vysmážanie zohriať olej. Z cesta povykrajujeme kolieska, povkladáme ich do rozohriateho oleja spodnou stranou navrch, prikryjeme a vypražíme doružova najprv jednu stranu a potom druhú.
5.
Vyberieme ich, poprášime cukrom, navrch dáme marhuľový džem.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...