Pridať recept

Klasické šišky s pikantným džemom

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
20 g
kvasnice
3 PL
maslo
40 g
práškový cukor
trochu
citrónová kôra
2 ks
žĺtok
1 štipka
soľ
2 PL
rum
trochu
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
pikantný džem

postup

1.
Múku preosejeme, pridáme do nej citronovú kôru, kvasnice rozmiešané v troche mlieka a tiež roztopené maslo s rozšľahanými žĺtkami a cukrom. Posypeme soľou a prilejeme rum. Vypracujeme cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto zľahka vyvaľkáme na dva plátky. Na jednom si pomocou formičky označíme krúžky a do stredu dáme lyžicu pikantného džemu. Z druhého plátu cesta vykrojíme krúžky a položíme na plát z džemom.
3.
Ešte raz vykrojíme kolieska, každé na krajoch dookola pritlačíme a naplnené šišky ešte necháme dokysnúť.
4.
Vyprážame v dostatočnom množstve oleja zo všetkých strán. Hotové posypeme cukrom alebo polevoou podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...