Gratinované zemiaky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
250
ml
smotana na varenie
1
ks
cibuľa
trochu
maslo na vymastenie
2
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
trochu
korenie
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska.
2.
Zapekaciu misu vytrieme maslom, uložíme vrstvu zemiakov, osolíme, okoreníme, dáme vrstvu cibule pokrájanej na tenké polkruhy a cesnak nakrájaný na plátky. Vrstvíme.
3.
Zalejeme smotanou, prikryjeme alobalom a pečieme 30 min. Potom odokryjeme a ešte 15 min pečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.