Domáce orechové rožky
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Na cesto
450
g
polohrubá múka
50
g
práškový cukor
20
g
Hera
20
g
droždie
2
ks
žĺtok
150
ml
mlieko
Plnka
200
g
mleté orechy
200
ml
mlieko
80
g
práškový cukor
100
g
strúhanka
2
KL
kakao
2
ks
vaječný bielok
1
štipka
škorica
postup
1.
Z mlieka a kvasníc pripravíme kvások. Medzitým vymiešame žĺtky s cukrom a maslom, potom pridáme kvások, múku a štipku soli. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. orechy pomelieme a zmiešame ich s cukrom, mliekom, snehom z bielkov, kakaom, škoricou a postupne pridávame strúhanku, kým vznikne hustá hmota.
2.
Cesto rozdelíme na štyri diely, z každého vyvaľkáme asi 1,5 mm plat, ten rozkrájame na osem trojuhoľníčkov. Plníme ich orechovou plnkou a stočíme ich od širšej strany ku špičke. Na vymazanom plechu pečieme dozlatova. Po upečení ich posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.