Perníkový zajac
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
70
g
práškový cukor
25
g
maslo
1
ks
vajce
1
PL
med
1
PL
perníkové korenie
Poleva
150
g
práškový cukor
1/2
ks
citrón
potravinárske farbivo
postup
1.
Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie necháme aspoň dve hodiny odpočinúť v chladničke. Z vypracovaného cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme asi 0,5 cm hrubý plat, z ktorého potom podľa vlastnej fantázie vykrojíme zajaca.
2.
Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 20 minút pri teplote 140 stupňov. Zajaca potom vytiahneme z rúry, keď začne zlatnúť. Môžeme nechať na plechu ľahko vychladnúť. Na polevu zmiešame práškový cukor, škrob a citrónovú šťavu.
3.
Rozdelíme ju na niekoľko dielov podľa množstva farieb, ktoré chceme použiť, a potom preklopíme do ostatných kornútkov. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.