Pridať recept

Ovsenáčiky

ingrediencie

500 g
hladká múka
500 g
ovsené vločky
500 g
práškový cukor
4 ks
vajce
1 balíček
prášok do pečiva
1 balíček
Hera
1 štipka
soľ
1 ks
citrón
čokoláda
mleté orechy

postup

Všetky uvedené suroviny spolu zmiešame a vypracujeme tuhšie cesto z ktorého lyžicou vytvoríme hrudy. Kladieme ich na vymazaný a vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 17 minút, kým hrudky nezružovejú. Nakoniec môžeme po povrchu jemne pocukriť.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť
Vlašské orechy pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu či riziko infarktu. Tušíte, kto by ich mal jesť najčastejšie? Odborníci radia
Orechy patria medzi top potraviny, ktoré sa v našich domácnostiach nachádzajú počas celého roka. Okrem toho,...
Čo dokážu medové orechy?
Medové orechy sú skutočnou superpotravinou: Ak ich budete jesť pravidelne, môžete očakávať toto
Vedeli ste, že: med a vlašské orechy sú účinné aj samostatne, spoločne však dokážu zázraky?
Sú ovsené vločky naozaj nezdravé? Odborník na výživu vysvetľuje
Sú ovsené vločky naozaj nezdravé? Odborník na výživu vysvetľuje
Ovsené vločky sa už dlho považujú za superpotravinu par excellence. Na sociálnych sieťach sa teraz zrazu...
Superpotravina, ALE! Čo sa stane, keď budete každý deň raňajkovať ovsené vločky?
Superpotravina, ALE! Čo sa stane, keď budete každý deň raňajkovať ovsené vločky?
Raňajkujete ovsené vločky každý deň? Potom by ste mali o tomto vedieť.
Nikdy to nerobte pri príprave ovsenej kaše! Zničíte tým jej výživovú hodnotu
Nikdy to nerobte pri príprave ovsenej kaše! Zničíte tým jej výživovú hodnotu
Ovsená kaša je jednou z najzdravších potravín, ktoré si môžete vybrať na raňajky. Je to vďaka vláknine...
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Ovsené vločky čoraz častejšie kraľujú na našich stoloch - vyberáme si ich na raňajky, na jedlo v práci alebo...