Pridať recept

Dalamánky

ingrediencie

250 g
mlieko
25 g
rozpustený tuk
1,5 PL
olej
1,5 KL
soľ
500 g
hladká múka
1 štipka
práškový cukor
2 KL
sušené droždie
vajce
rasca
hrubozrnná soľ

postup

1.
Suroviny dáme do nádoby v takom poradí, ako sú uvedené, nádobu položíme na teplé miesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí vytvarujeme z cesta bochníky, ktoré necháme ešte ďalej kysnúť.
 
2.
Po 15 minútach bochníky vyvaľkáme na šišky a prenesieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Potrieme vajcom rozmiešaným s vodou, spravíme do nich ryhy, posypeme hrubou soľou a rascou. Pečieme v rúre, ktorú sem vyhriali na 180 stupňov až doružova.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať