Pridať recept

Gratinovaná brokolica

ingrediencie

1 ks
brokolica
maslo na vymastenie formy

Bešamel

400 ml
mlieko
40 g
hladká múka
40 g
maslo
150 g
čedar
2 ks
vajce
2 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
korenie
podľa chuti
soľ
trochu
muškátový oriešok

postup

1.
Brokolicu povaríme v osolenej vode približne 5 minút. Zlejeme a necháme vychladnúť.
 
2.
V hrnci rozpustíme maslo, primiešame múku a postupne vlejeme mlieko. Pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok a varíme asi 10 minút. Potom primiešame vajce a pretlačený cesnak.
3.
Maslom vymastený pekáč naplníme brokolicou a zalejeme bešamelom. Posypeme syrom a zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Stonky brokolice nevyhadzujte. Pozrite sa, ako ich môžete použiť
Stonky brokolice nevyhadzujte: Pozrite sa, ako ich môžete použiť!
Brokolica je jednou z tých druhov zeleniny, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte. Jej zelená farba a intenzívna...