Pridať recept

Broskyne s karamelom

10
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 litre
voda
20 ml
rum
4 kg
broskyňa
1 kg
krupicový cukor
pektogel

postup

1.
Necháme skaramelizovať 750 g cukru, keď začne bublať, miešame vareškou. Prilejeme vriacu vodu, pridáme zvyšný cukor a varíme až kým sa nerozpustí.
 
2.
Do pohárov nasypeme lyžičku pektogelu, 3 lyžice rumu a olúpané a pokrájané broskyne, obsah zalejme vlažným karamelovým nálevom a zavaríme pri teplote 80°C asi 40 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Už ste zavarili? Toto je 8 najčastejších chýb pri zaváraní, robí ich takmer každý, pozor na ne!
Už ste zavarili? Pozor na zbytočné chyby, robí ich takmer každý! Toto je dôvod, prečo ich nesmiete mať na kuchynskej linke
Toto je 8 najčastejších chýb pri zaváraní, ktoré robí takmer každý, pozor na ne!