Pridať recept

Čerešňový kompót

ingrediencie

300 g
cukor
5 kg
čerešne
2 litre
voda

postup

1.
Umyté čerešne odstopkujeme a dáme asi na hodinu do vlažnej slanej vody ( na 1 liter vody 20 g soli ), aby vyplávali červíky. Poháre naplníme čerešňami a zalejeme nálevom len asi do 3/4, ovocie pustí šťavu.
 
2.
Poháre riadne uzatvoríme vekami postavíme do zaváracieho hrnca a sterilizujeme asi 25-30 minút pri teplote 80 stupňov. Po vybratí z hrnca teplé poháre otočme dnom hore a necháme ich tak až do vychladnutia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Video: Ako jednoducho vykôstkovať čerešne
Máte radi domáce vychytávky, ale nechcete mať plnú kuchyňu špeciálnych nástrojov určených na jednu...
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?
Čerešne
Sladké čerešne pomôžu s nespavosťou i so svalovou únavou
Práve v tomto období prebieha sezóna sladkých šťavnatých čerešní. Viete, aké živiny obsahujú, ako a kedy...
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...
Čerešne
Čerešne bojujú s nadváhou i svalovicou
Leto, slnko a sladké čerešne, ktoré nás udržia v dobrej kondícii.