Pridať recept

Gaštanové pyré

ingrediencie

70 dkg
jedlé gaštany
3 dkg
maslo
8 dkg
cukor práškový
1/2 balíček
vanilkový cukor
1 PL
rum
2,5 dl
šľahačková smotana
podľa chuti
čokoláda

postup

1.
Z gaštanov olúpeme vrchnú šupku. Potom po troške dávame do vriacej vody, chvíľu povaríme, vyberieme na sitko a olúpeme.
 
2.
Potom ich uvaríme do mäkka vo vode. Uvarené pretrieme cez sito, pridáme zmäknuté maslo, cukor, vanilkový cukor, rum a dobre premiešame. Podľa chuti pridáme cukor.
3.
Pyré pretlačíme na mäsovom mlynčeku na misku, navrch dáme šľahačku a polejeme čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať