Pridať recept

Liaty čerešňový koláč

12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
50 g
cukor
20 g
droždie
80 g
tuk
250 ml
mlieko
2 ks
vaječný žĺtok
trochu
soľ
podľa chuti
čerešne

Posýpka

maslo
cukor
hrubá múka

postup

1.
V miske urobíme redšie cesto tak, aby sa dalo liať na pekáč a necháme ho vykysnúť. Potom cesto premiešame, vlejeme do vymasteného a vysypaného pekáča a necháme ešte chvíľku kysnúť.
 
2.
Rozložíme ovocie, na vrch dáme posýpku (koľko dáme masla, toľko cukru a hrubej múky) a upečieme vo vyhriatej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kysnutý jablkový koláč s tvarohom a posýpkou
Koláč, ktorý robievam vždy v lete, ale táto verzia je 100x lepšia! Kysnutý jablkový koláč s tvarohom a posýpkou
Výborný jablkový koláč z kysnutého cesta, ktorý krásne dopĺňa tvaroh a chrumkavá posýpka.
Čerešňové mini štrúdle
Máte doma lístkové cesto? Pripravte si tieto bleskové MINI ŠTRÚDLE plnené čerešňami a čokoládou, hotové za 15 minút!
Priniesli ste si domov prvé čerešne a v chladničke máte lístkové cesto? Plán je jasný!
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Valašský frgál
Vyskúšajte frgál: Okrem povestnej slivovice pripravujú na Valašsku aj tento tradičný koláč
Valašský frgál poteší všetkých milovníkov kysnutého cesta a sladkých plniek.
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...