Pridať recept

Jahodové minitaštičky

10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
jahody
1 PL
múka
500 g
lístkové cesto
2 PL
kryštálový cukor
1 ks
vajce

postup

1.
Jahody (môžeme použiť aj iný druh ovocia ako sú maliny, ríbezle) zbavíme stopiek a nečistôt, opláchneme ich a necháme odkvapkať. Väčšie kusy ovocia pokrájame a v miske spolu s cukrom miešame.
 
2.
Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme lístkové cesto a nožom ho pokrájame na rovnaké, asi 8x8 cm veľké štvorčeky.
3.
V hlbokom tanieri všetko ovocie vidličkou popučíme a lyžičkou ho nanášame do stredu štvorčekov.
4.
Rozšľaháme vajce v miske a metličkou potrieme okraje štvorčekov s náplňou. Vajce necháme približne 4 minúty zaschnúť. Taštičky vytvoríme tak, že preložíme protiľahlé rohy k sebe a vždy prstami jemne pritlačíme.
5.
Šľahaným vajíčkom takisto potrieme aj zabalené taštičky a posypeme kryštálovým cukrom. Rozložíme ich na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
6.
Pečieme približne 15 minút pri teplote 200°C, rúru si vždy predhrejeme. Pečieme taštičky dozlata. Po upečení ich necháme trošku vychladnúť, ale podávame ich teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čerstvé jahody
Jahody ako maľované a čerstvé celý týždeň, najlepší TRIK! Žiadna pleseň, chuť úžasná, takto ich udržíte dlho čerstvé
Jahody sú v sezóne - bohužiaľ, sú to aj majstri plesní. Našťastie existuje niekoľko trikov, ktoré môžeme...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!